projektet V Ä G G E N  presenterar 


Under mina fötter faller världen 

En föreställning i dans & text. 

Ett möte mellan 14 kvinnor. 

Om att befinna sig i utmattningslandet

 

Premiär lördag den 20 November  kl 17.00 

Varmt Välkommna!
Idé: Cilla Colt & Ulrika Blåeld Wedin

Text & Koreografi: Ensemblen, Cilla Colt & Ulrika Blåeld Wedin  

Musik: Lise-lotte Norelius

Dansare: , Karin Delén, Susanne Hjelm, Lovisa Lallerstedt-Jacobsson, Anna Palmqvist, Annika Thorell, Kim Eklind, Åsa Elowson, Cilla Colt och Ulrika Blåeld Wedin

Samt dansarna, Monika Skrinjar, Cecilia Berglund, Veronika Ryd, Marianne Loid och Annelie von Wowern som inte deltar i föreställningen men som är med i projektet Väggen och har varit med och skapat material till föreställningen.


I samarbete med Nacka Kommun och Boo Folkets hus/Nacka Dans och Teater

En föreställning som inte räds det mörka, det ibland nattsvarta, men som lika snabbt kan fatta tag i de ljusare stråken och se det humoristiska i att helt enkelt vara människa. 

I Under mina fötter faller världen är ensemblen utgångspunkten, materialet och kärnan genom hela arbetet. Processen står i fokus. Arbetet består av ett delande av personliga livshändelser som transformeras till textrader, ord, rörelsedetaljer, improvisatoriska skisser, steg och koreografiskt material. Materialet som uppstår är levande och föränderligt och på ett plan inte möjligt till omtag eller repris. Vi dansar föreställningen där allt som sker är ok - såväl planerat som oplanerat. Där vi både är oss själva och en kollektiv närvaro i föreställnings form. Där vi alla kan se oss själva i varandra, såväl den skrattande, hulkande, hon som står på posten, hon som dansar sig manisk, den sömnlöse och hon som plötsligt känner att under mina fötter faller världen.

Cilla & Ulrika november 2021

                                                            grafisk design Guillemo Allende


Speldatum

20/11 kl 17.00 - premiär - Utsåld

21/11 kl 15.00 - fåtal platser kvar

27/11 kl 17.00 - fåtal platser kvar

28/11 kl 15.00 - Utsåld

Plats

Nacka Dans & Teater i Alphyddan, Alphyddevägen 4

Biljetter

Vuxna 100kr
Ungdom/pensionär/arbetslös/sjukskriven 50kr

Boka dina biljett genom att mejla: cillacolt@telia.com

Biljettintäkterna går till återuppbyggnad av Boo Folkets hus i Orminge som brann ned hösten 2020                                                                                                                Foton av Annelie von Wowern 

                                                                                en av Väggens dansare annelievonwowern.com

                                      VÄGGEN

                                                                                             eller    
                                                                                                jag ska bara                                                                                                                            
                                                                skynda mig
                                                                                                                    att leva 
                                                                                                         i nuet


Om projektet Väggen

Vilka kroppar visas? Vilkas berättelse berättas? Vi vill genom att lyfta upp kvinnors berättelser om sina liv i vår samtid visa på något som är viktigt. Skapa en föreställning med kvinnor som berättar sin historia om hur det är att leva idag.

En föreställning som inte räds det mörka, det ibland nattsvarta, men som lika snabbt kan fatta tag i de ljusare stråken och se det humoristiska i att helt enkelt vara människa.

Första helgen i september startar vi upp med en två-dagars workshop i skapande genom dans och text. Deltagarna bjuds in att tillsammans med oss utforska känslor och skeenden kring det komplexa i att vara människa idag. Med text och korta berättelser, i rörelsens olika tempon och kvalitéer delar och skapar vi tillsammans.

Utifrån workshopen hoppas vi kunna skapa en ensemble med de personer som väljer att fortsätta processen med att skapa en föreställning tillsammans med oss.

Vi verkar inom begreppet Communitydans. I Communitydans arbetar amatörer och professionella tillsammans. Projektet utgår ifrån de som deltar samt att de även är medskapare. Tyngdpunkten ligger oftast i själva skapandet, att kreera tillsammans till skillnad från att skapa en färdig produktion. Vi intresserar oss för mötet mellan kvinnor med olika erfarenheter oavsett danskunskap. Rörelser som springer ur olika typer av kroppar, åldrar och erfarenheter. Ett möte mellan kvinnor, danskonsten och själva livet och där vi undersöker tema som stress och utbrändhet.

Arbetstiteln VÄGGEN kan vara en symbol för ett hinder utanför oss, ett hinder inom oss. En vägg mellan att vara sjuk eller frisk, en vägg som skapar utanförskap eller låser oss inne. En vägg att braka in i eller en vägg att drömma sig bortom, förbi, krossa, förinta...

Cilla & Ulrika augusti 2020

                             


                                            Om du är intresserad av att delta i "Workshop i skapande genom Dans och Text"

                                                                             ladda ned dokumentet nedan för mer info!

         


        

        Text material ensembeln 2020/2021